Ar vyrų stiliumi turi rūpintis moterys?

Tai jūs man pasakykit, kodėl vyrai taip atrodo? Kaip? Negi nematot? Blogai! Iš karto sakau, čia mano nuomonė, nesu stilistė, tik pastebiu ir dalinuosi tuo, ką matau.

Stilius – jaunų reikalas

Vienas džiaugsmas žiūrėt į tuos, kuriems iki 40, Na iki 45. Kuo mažiau metų, tuo didesnis procentas tų, į kuriuos atsigręžtum ne vieną kartą pamiršusi apie savo metus. Kuo didesnis vyrų amžius, tuo mažiau yra į ką žiūrėti. Ar aš čia taip blogai matau?

Tik maždaug 10% vienišų brandaus amžiaus vyrų gerai atrodo. Yra dvi priežastys, mano nuomone. Vieni (5%?) tokie jau yra. Iš seniau. Kol dar buvo nevedę. Ponas T. visada buvo toks, nuo tada, kai pirkdavo džinsus iš užjūrio siuntinių už 180 rublių. Vedė diskotekas, patys suprantat, dėmesio tada netrūko. Dabar irgi toks pats, tik amžius ne toks dėkingas, jei nori padaryti gerą pirmą įspūdį, turi investuoti. Parduotuvėse kaip reikiant pašokdina pardavėjas – išsirenkia stilingas, tas, kurios jam patinka, ir tik jų klausia nuomonės, jei nori pasitikrinti kaip jam tinka drabužis. Nors nebūtinai, gal tiesiog prašosi komplimento kaip dėmesio dozės? Aišku, galima sakyt, kad yra etikečių ir brand’ų vergas. Galbūt. Bet užtat visada atrodo nepriekaištingai.

Kitas vienišas panašaus solidaus amžiaus vyriškis man visada atrodė geriau nei kalbėjo. Toks vidutiniokas karjeros vadybininkas, kokių daugybė. Bet drabužiai – ne šiandien pirkti, bet mėgstami, tvarkingi ir mielai dėvimi, be ryškių prekių ženklų, bet ryškiai pastebima kokybe. Kai kartą pliaže nusimovė savo šviesias kelnes ir nustebau pamačiusi jų vidinę etiketę, tada ir paklausiau, kaip jis renkasi drabužius – neatitikimas tarp jo paties ir tai, ką dėvi, buvo per didelis, kad nepastebėčiau. Aišku, moteris buvo įsimaišiusi. Pasakojo, jog kai gyveno Olandijoje, to meto jo draugė olandė buvo tiesiog pamišusi dėl firminių, kaip jis sakė, drabužių. Tai jam kapsėjo jos infomacijos lašai ant smegenų. O jis, iki tol tipiškas Gariūnų ir supermarketų mados produkcijos vartotojas, niekaip negalėjo suprast, kas ten tokio tuose per brangiuose drabužiuose. Jo draugė šį bei tą jam nupirko. Va, tada, jis, sakė, suprato, kur ir koks skirtumas. Dabar prisipažįsta, reik dviejų gerų maikučių vietoj 7. Tik Lietuvoje jam gerokai sunkiau laikytis savo naujo įpročio ( matyt dėl kainų ir pasirinkimų skirtumo), kažin kas bus, kai sudroš iki skutų olandiško tiekimo kolekcijas?

Kur moterys žiūri?

Klasikinis atsakymas – į užpakalį ir rankas. Užpakalis, tinkamais džinsais aptrauktas, aišku svarbu, bet aš visada nužvelgiu batus. Vyrų irgi. Man vyrų stilius prasideda nuo jų. Aha, net basutės vyriškos būna labai sexy :) Laikrodžių esu mačiusi irgi daug, bet nesu specialistė. Logotipus žinau, kainų lygį irgi daugmaž nuspėju, bet negalėčiau iš metro atstumo tikro Rolex nuo fake atskirti. Ir iš 20 cm atstumo irgi neatskirčiau. To mano pažįstamo, kuris savo batų pasirinkimu maloniai nustebina, net neklausiu, ar jo Rolex tikras. Net jei nelabai, niekas nė negalėtų suabejoti. Ir aš neabejoju. Nuogas, aišku, ponas neatrodo toks patrauklus, kaip su tuo rolexu :), bet gi ne apie tai kalba.

Sakysit, oi, milijonieriai tai vaikšto apsirengę bet kaip. Vaikšto. Mačiau Amerikoje labai turtingų žmonių su džinsais ir maikėm marškinėliais. Jie vis tiek kažkaip kitaip šviečia. Iš vidaus gal matosi pilni bankų seifai ir per siūles plyštančios sąskaitos? Iš dviejų panašiai apsirengusių visada matai, kuris turtingas. Tai kalbėkim ne apie tuos, kurie labai daug turi, o apie tuos, kurie turėdami vienodai, sugeba arba nesugeba gerai atrodyti.

Nesakau, kad brand’ai sukuria stilių, bet bent jau neleidžia suklysti, jei pojūčio nėra. Neišugdytas. Nesvarbu tas stilius? Nes vidinis pasaulis svarbesnis? Svarbesnis. Bet geras drabužis alaus pilvą pridrožia, o ir kitus privalumus išryškina. Žinoma, tiems, kas pojūtį ir supratimą turi, lengviau. Jie žino, kas tinka, kas su kuo dera ir kur tai nusipirkti. Nes parduotuvės jų negąsdina. Akys paskui džiaugiasi. Praeivių irgi. Gaila, kad retai. Tiesa, bet kokio amžiaus vyrai gerai atrodo su uniformomis. Lakūnų, gaisrininkų, medikų, kariškių, net automechanikų. Nes kažkas kitas apie jas pagalvojo.

Jei stilingas – vedęs?

Žmonos šiek tiek rūpinasi vyrų stiliumi. Bet ne per daug. Kartais po kokios nors šventės, ramiai praėjusi pro zadniką dekoratyvią rėmėjų sienelę, prie kurios portalų fotografai be pasišventimo, bet su dideliu pareigos jausmu pleškina visus visame gražume, pažiūriu vaizdus internete. Moteriškas smalsumas, nieko kito. Dauguma vyresnių vyrų atrodo tragiškai. Moterys puošnios, dailios, jų vyrai svarbūs, protingi arba/ir turtingi. Ir labai mažai tokių, kuriuos jų moterys šiuo gyvenimo momentu pasirinktų tik pagal išvaizdą: sukumpę, raukšlėti, nutukę, nelygintais ir senamadiškais kostiumais, netinkamais batais. Taip, jie protingi, garsūs, visaip kaip smart, ir finansiškai su jais saugu, bet … Daugumos jų už išvaizdą negalėtum įsimylėti. Oi, užlenkiau, …na, nestabteltum su jais pasikalbėti apie aukštas materijas ir pažinti turtingą dvasinį pasaulį.

Kodėl ateidami pinigai, statusas ir kiti geri dalykai pas vyrus neatsiveda kartu stiliaus? Stilius dažniausiai ateina tik pas moteris. Už tų vyrų pinigus dažniausiai. Laužau galvą, kodėl net ištekėjusios moterys nemėgsta partnerlook – kad jie abu kaip pora būtų tinkama ir kad atrodytų, kaip iš tos pačios sutartinės… Moterys net spindi, o vyrai šalia lyg svetimi, lyg iš pareigos. O kai matai abu vienodai stilingus, tai jie draugai, meilužiai ar pažįstami. Gal čia moterys kaltos? Jos nenori, kad savi vyrai gerai atrodytų, jei tik patiems vyrams nelabai svarbu, kaip jie atrodo? „Nebūk ryški, šarka nuneš“ – bobutė sakydavo. Gal tuos ryškesnius, neduok die, kokia šarka irgi nunešti kėsintųsi?

Nors… kai kurie vyrai labai mėgsta keistis. Patys gal nesugalvotų, bet pasikeitus moteriai pasikeičia ir jų stilius – šukuosena, drabužiai, avalynė. Vadinasi pasiduoda jie…

Aš nuoširdžiai pavydžiu toms merginoms, kurioms dabar 30–35. Po penkiolikos metų jos matys daugiau stilingų vyrų nei aš matau dabar. Ir svarbiausia – jie bus bendraamžiai. O dabar geriau akis paganysiu į jaunesnius.

O kaip jūs? Rūpinatės savo vyrų stilium? Norit, kad jie būtų šalia jūsų ir atrodytumėt kaip iš tos pačios pasakos, kurioje paskui jie laimingai gyveno? Ar geriau, jei vyrai neužtemdo jūsų grožio? Klausau įdėmiai! Pasakokit!


5 komentarai “Ar vyrų stiliumi turi rūpintis moterys?

Pridėti Jūsų

  1. Cambridge zodynas sako: Stilius – a way of doing something, especially one that is typical of a person, group of people, place, or period.

    Stilius yra tai, kas tinka pačiam, rezonuoja išorė su vidumi ir tinka tam laikmečiui.

    Apie vyrus.
    Kodėl tiek daug blogai atrodančių vyresnių vyrų? Todėl, kad jų vidus rezonuoja su išore. Jei nežino kas jiems gražu, o ir tas “gražu“ – ne prioritetas. Pinigai svarbiau, gerai jaustis svarbiau. Ir tas gerai jaustis likęs nuo tada, kai jiems buvo 20. Pripažinkim, kad tada buvo ne kažką, ir dabar jau nebelabai į temą. Bet vienas kitam netrukdo. Dar – jiems tiesiog px, nes moterys neturi pilnaverčio pasirinkimo. Arba dažnai pačios atrodo ne kažką (apie tai žemiau).

    Ar vyrui gali padėti jo moteris? Gali, jei jis supranta, kad jam reikia pagalbos, o ji supranta kaip jis save mato ir gali parinkti stilių taip, kad jis po to gerai jaustųsi pats su savim. Kitaip bus amžina kova parduotuvėje ar drabužinėje. Ji siųlys V formos golfuką, jis klaus ar jis jai panašus į gėjų:) Viskas baigsis jo atsitraukimu ant atsarginių suolelio parduotuvės kampe, kur sėdi dar keli tokie patys viltį praradę kolegos. Moteris turi jausti kaip vyras nori matyti save. Galima pasitelkti Pinterst, atrinkit kelis tipažus (tinka Holiwoodo zvaigzdes pvz), o Pinterst pasiulys panasius variantus. Arba išmokyti, įtikinti, kad jam labai nedaug iki Cloonio. Klauskit, o kaip šitas, o šitas, o gal va toks? O va šitas tai visai kaip tu (tik kad anas visą gyvenimą sportavo, o ne bambalį laužė kas vakarą) Leiskit susigyventi su mintim, kad jis 30 metų vyresnis, nei tada kai buvo “man taip labai patogu su maike ir kedais“. Gali būti patogu, tik turi būti sava. O sava tampa, kai priimi, o ne įbruka. Jei vyras nežino kaip jis nori atrodyti, o jį aprengia moteris, jis atrodo kaip aprengtas mamos vaikas. Elgesys išduoda, kad jis jaučiasi keistai. Jis nėra savo atrodymo savininkas.

    Paaiškinkit vyrui, kad vienu metu galima nusipirkti 2-3 lygiai tokius pačius džinsus. Jei marškinėliai tinka, pirkit 3-4 tokius pačius. Kad keistų dažniau ir nesmirdėtų. Win-win. Prisimenat American Psycho? Jo drabužinėje visi rūbai tokie patys, bet nepriekaištingi. Dar pliusas – nereikės “tampytis po parduotuves pastoviai“ (kartą į pusę metų). Kelis iš kart, bet gerus, t.y. tinkančius rūbus, gerai sėdinčius tiek ant pilvo, tiek ant šiknos. Jam nereikia n skirtingų derinių kaip jums. Juk namuose jo rūbai užima duok die 1/5 viso drabužinės ploto. Užtenka kelių derinių, su kuriais jis jaučiasi gerai ir atrodo puikiai. Poros gerų švarkų, jei darbas verčia – poros kostiumų (tokių pačių iš Suit Supply, tailorintų konkrečiai jam). Kol vienas valomas, gali nešioti kitą lygiai tokį patį. Su viskuo taip – jis nepamėgs puoštis ir keisti drabužių vardan smagumo. Jei jam tai rūpėtų, jums nereikėtų sukti galvos apie jo stilių, pats viskuo pasirūpintų.

    Apie moteris.
    O kaip kartais atrodo vyresnės moetrys? Panašiai kaip vyrai. Atrodo taip, kaip jaučiasi viduje:) Ir jei atrodo ne kažką, kaip jos gali pasirūpinti vyru. Kaip vyrui pasitikėti, kad jį gali aprengti moteris, kuri pati strigus sovietiniuos gyvenamuosiuose rajonuose? Arba kitas kraštutinumas – ji tokia stilinga, kad šalia reikėtų Jokerio iš Batmano trilogijos, kad rezonuotų, kad šviestų kaip neoninė iškaba. Gal visų pirma reikia pasižiūrėti į vidų, kaip jaučiuosi, įsijungti tą patį Pinterst ir pasilyginti kaip atrodo bendraamžės ten, už balos?:) Bet reikia noro ir realybės matymo, kaip ir vyrams.

    Apie poras.
    Jei vyras turi stilių, atrodo gerai, o šalia jo moteris ne kažką, tai arba jis turi meilužę, arba jie dar neišsiskyrę, bet jau tuoj tuoj. Keistas derinys, bet būna ir taip. Dar abu gali atrodyti blogai – kaip koks Šimašius su žmona. Ans turi vieną rudą paltuką, ir žmoną ką tik išlindusią iš tapybos studijos. Puikiai dera vienas prie kito – abu atrodo kaip kaimiečiai, bet netinka prie Vilniaus veido – už tat tinka vienas prie kito, juk vidus žmoguje svarbiausia net sostinės merui :) Ko norėti iš eilinio pagyvenusio vyro?

    Pabaigai.
    Nėra nieko blogiau, kai vyras akivaizdžiai aprengtas, o ne apsirengęs. Duokit jam Pinterest, įveskit “40/50/60 year old men style“, tegu baksnoja kol susigyvens, parodys pirštu “noriu atrodyti va taip“, nuo tada prasidės transformacija, kuria pačios neatsidžiaugsit. Būkit praktiškos, pietukus savaitei per porą valandų pasigamint gi mokat. Su rūbais vyrui tas pats. Sveiki, skanūs (nes savi), nekainuoja kosmoso, ir nereikia gaminti kasdien. Bet niekas nepadės be “noriu“. Nei jiems, nei jums. Jūsų darbas (tik prašom be proto knisimo), kad jis atsirastų:)

    Paspaudė "Patinka": 1 person

  2. aha, arba golfukas arba v iškirptė :) Dar kitas reikalas. Kai jau svao stiliuką suformavę žmonės susitinka, tai būna, kad stiliai nedera. Tipo ji bohermiška anas kostiumuotas. Arba ji kostiumuota, o jis bachūriukas. Žviegiau apie merą ir merienę. Bet tiek du skirtingi – jokio partnerlook :))

    Paspaudė "Patinka": 1 person

  3. Aš kaifuoju nuo stilingų vyrų – dažnai jie turi draivo ir kitose gyvenimo srityse – išmano gerą muziką, maistą, vyną, knygas. Nenuobodūs ir lankstūs, jei stilių kuria patys, nesijaučia apvilkti ne jų kailio uniforma ir mėgaujas nešiodami geros kokybės rūbą. Deja, gana retas atvejis, ypač Lietuvoje, ypač vyrų virš 50 metų. Keli metai praleisti Prancūzijoje ir Italijoje dar labiau užaštrino matomo stiliaus skirtumus. Bet situacija po truputį pas mus irgi gerėja – jau ne prie visų batų nešiojamos kojinės, paskutinę švarko sagą žino, kad galima palikt atsegta, ne visi su marškiniais ir kelnėmis išsipūtusio baliono tipo ir ne viena pora batų visiems gyvenimo atvejams.

    Paspaudė "Patinka": 1 person

  4. Mano pastebėjimais, blogai atrodantys vyrai arba yra profesiniai freak’ai (labai į vieną sritį pasinešę specialistai, dažnai truputį keistuoliai), kuriems šiaip jau daugiau gyvenime nelabai kas rūpi; arba homofobai – o šitie jau gali būti visų socialinių sluoksnių, profesijų ir išsilavinimų, beje, Lietuvoje labai paplitę. Nes rūpintis savo išvaizda yra ne vyriška. Taškas. Kaip ir plauti indus, rodyti jausmus ar šluostyti vaikams užpakalius. Jie taip susirūpinę savo tariamu “vyriškumu”, kad… nu net nėra ką su jais kalbėti.

    Paspaudė "Patinka": 1 person

KLAUSAU ĮDĖMIAI, KĄ JŪS GALVOJAT. Rašykit!

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Create a website or blog at WordPress.com | Sukūrė: Anders Noren

Aukštyn ↑