Madam Uber: I savaitė, stirna, saulėtekiai ir mažesnės kainos

Pirma savaitė praėjo. Nepajutau jokio nepatogumo mano gyvenime atsiradus naujai veiklai. Tik daugiau temų pokalbiui…

Kas tas Monsieur Uber?

Tai pavėžėjimo paslauga, kai tam tikrus reikalavimus atitinkantis Uber patvirtintas žmogus savo automobliu paveža pakeleivį, kuris išmaniojo telefono pagalba išsikviečia netoliese esantį automobilį. Kelionė apskaičiuojama pagal GPS duomenis, nuvažiuotą kelią ir laiką. Mokama kredito kortele. Jos net neišsitraukus iš piniginės. Atvažiuoja, sėdi, važiuoji, padėkoji, išlipi. Ir viskas. Jokių grynųjų, o ir kainos nesikandžioja. Aš pati Uberiu važiavau tik VIENĄ kartą iki tol, kol pati pradėjau kitus vežioti…

Taigi mano savaitės apžvalga. Romantiškai racionali.
  • 27 kelionės, vienas keleivis nepasirodė. Gal persigalvojo.
  • Gavau vieną sykį 4 žvaigždutes, net nuliūdau (jaučiu iš ko, tik nežinau už ką – žmogui buvo sunki diena…) Reitingai svarbu, nes 5* gražiau atrodo nei 4,96.
  • Saldo-buldo. Po pirmų kelionių bandžiau susiskaičiuoti, kiek teks pakloti mokesčių: 25% ponui Uberiui, paskui 21% nuo to atvirkštinis PVM, paskui PSD 9 %, VSD 29,5%, paskui GPM 5%. Degalai, amortizacija, draudimas, mašinos plovimas ir valymas…
Pasismaginimai iš romano su Monsieur Uber
  • Sako, kad yra darbų, už kuriuos norėtum sumokėti, kad tik leistų tai daryti… Šitas atvejis ne toks, bet kol ne į minusą – galima mėgautis.
  • Kartais mane išsiveždavo pasivažinėti naktį su muzika, kartais patingėdavau viena išvažiuoti vakare į miestą paslampinėti, nors ir norėdavau, dabar išvažiuoju, kai tik noriu  ir pasivažinėju. Su pakeleiviais.

image

  • Visada turiu pagalvoti, kaip apsirengti. Per trumpa, per giliai “išbliauta“, skeltukas per gilus ir neprofesionalus…Spintoje atradau tai, ką buvau pamiršusi! Gėlių vainikas tiko per Jonines,  karūną taupau Mindauginėms!
  • Loterija, nes nežinau, kur važiuosiu. Man parenka pakeleivį, kuris arčiausiai, jei tikrai arti – imu ir važiuoju. O kur su juo važiuosiu, sužinosiu tik tada, kai pradėsiu kelionę.
  • Kartais sutvarkau užvilkintus reikalus atsidūrusi ten, kur net neplanavau.

image

  • Nuostabūs saulėtekiai, stirnos ir ežiukai, saulėlydžiai,  beveik baltos ir šiltos birželio naktys su kavos puodeliu ant žolės švintant…
  • Sužinojau, kur Vilniuje Sutemų, Vakaro, Lietaus ir Lūkesčių gatvės ir  pažinau keletą slaptų keliukų, kuriuos parodė pakeleiviai.
  • Bent jau trimis užsienio kalbomis pasikalbėjau, tik mažokai, kelionės trumpos, jų nedaug… Nes dienomis dirbu ir dar turiu kunkuliuojantį privatų gyvenimą.
  • Nors atsiduriu ten, kur net nesitikėjau ir pažaist bilijardą laiko pritrūksta, bet pakvailiot – užtenka … Ar surast minutę prisėst kavinėje, kurią labai norėjau patestuot ir iki kurios niekada nenusigaudavau dėl laiko arba dėl kompanijos trūkumo. Geriu kavą, rašau, skaitau…Iki kito kvietimo.
  • Natūrali blaivybė. Net nesinori banaliai nuplauti kasdienos dulkių. Gal  gyvenimas nebedulka?
  • Labai smagu spontaniškai paskirt pasimatymą ar susitikimą kur nors pakeliui – vis tiek maluosi po miestą. Stabtelt. Pažiūrėt nuo Pūčkorių atodangos į žalumą ar nuo Subačiaus aikštelės į raudonus stogus.
  • Mašina švari, tvarkinga ir bagažinė visai tuščia. Neįtikėtina, bet faktas. Būtiniausi vasaros dalykai – maudymukas ir rankšluostis – sudėti į slaptą skyrių ir visada yra. Nes niekada nežinau, kur atsidursiu. Gal ir šalia ežero.
  • Klausimo: “Ir kaip jums sekasi? Ar daug užsakymų? Ar seniai? Ar smagu?“ tikrai nesulaukčiau vairuodama taksi. Neįprastas  dar kol kas geranoriškos Uber bendruomenės jausmas. Ne paslaugų tiekėjas ir gavėjas, o abu vienodi, ta pati chebra. Gal tai, kad nėra tarpusavio santykiuose jokių net užuominų apie pinigus, jie diskretiškai ir tyliai nuskaičiuojami, tas pavėžėjimas yra kažkoks emociškai labiau pilnavertis  nei suteikta paslauga už pinigus. Gal čia esmė? Ir dar dažnas jaukus atsisveikinimas “iki kito karto“, nors jo gali net nebūti :)
  • Buvo pokalbių apie atostogas Havajuose ir Niujorke, apie keistus nutikimus gyvenime, patarimų fejerverkas iš kito Uber vairuotojo, kurį vežiau po vakarėlio,  buvo pasipasakojimų apie tai, kas patinka ir kas erzina grįžus į Lietuvą po kelių metų užsieniuose,  iki maximumo pagarsinta daina, kuri rauna stogą ir man, ir važiuojančiam kartu, parūkymas kartu po kelionės paryčiais klausantis pasakojimo  apie penktos savaitės eksperimento poveikį (mes abi žinojom apie ką kalba).
  • Juokingiausia buvo gauti užsakymą buvo iš to paties vakarėlio, kuriame buvome.  Keleiviui reikėjo tik bakstelt nugaron: “Tai gal jau važiuojam?“
  • Seksistinių komentarų, kad moteris už vairo – nesulaukiau. O jei būčiau sulaukusi, šitas įrašas būtu ne toks…
  • Paslapčių, kurias pardavusi galėčiau ramiai gyventi likusias dienas žiūrėdama į vandenyną ir vaikščiodama pakrante, dar nesužinojau. O visomis kitomis, kurias netyčia teko nugirsti,  net neketinu dalintis.
Keistumai iš Madamme Uber veiklos
  • Pirmomis dienomis jaučiausi tarsi vieno asmens gelbėjimo armija – kartais visai be reikalo sureaguodavau į nelabai naudingą iškvietimą. Mokausi būt egoistė, Uber juk be įsipareigojimų, taigi aš neprivalau visais pasirūpinti.
  • Kartais atsiduriu ten ir tada, kai tikrai nenoriu būti nei ten, nei tada.

image

  • Patys gražiausi vaizdai, kuriuos norisi nufotografuoti pasirodo tada, kai važiuoju ne viena. Ir pravažiuoju. Fotografuoju akimis, įsirašau į smegenis.
  • Sveikas protas yra geriau nei navigacija, net jei iš anksto tiksliai nežinau, kur važiuoju.
  • Kartais užvažiavusi pas draugus neplanuotai pasilieku iki ryto. Nes kaip tik tą vakarą būtinai reikia taure prosecco praplauti žaizdą ir leisti draugei paverkt ant peties. Besileidžiantys lėktuvai, pokalbis ir burbuliukai nuspalvina vakarą jaukiomis spalvomis. Vyriškas “Niekur nebevažiuosi, nerizikuok!“ po antrojo gurkšnio. Lieku nakvoti. Rytą pažadina  septintas kylantis lėktuvas danguje duetu su kaimynų šunimi už tvoros, tingiai geriu kavą  ir pradedu naują Uber dieną kitam miesto gale.
Malonūs pokyčiai. Kainos mažėja!

Kiek kalbėjausi su keleiviais, jie sako, kad Uber pigiau nei taksi. Kitas dalykas, kai būna piko valandos ir kainos kyla, nes paklausa didesnė už pasiūlą, tada ir brangiau gali atsitikt, jei labai labai reikia važiuot.

image

Rašau čia savo įspūdžius ir gaunu pranešimą, kad nuo liepos 1 d. 11 valandos mažėja Uber įkainiai. Taip kad tie, kas dar nespėjot ar nežinojot – atsisiųskit programėlę į savo superduperišmanųjį telefoną, pririškit kortelę ir naudokitės. Beje, net CoffeeInn dalina nemokamus ( iki 10 EUR) pirmosios kelionės su Uber kodus – geriau kavą, gavau, o jūsų draugai Uberiukai jums gali irgi tokį kodą atsiųsti, jei tik paprašysit. Bandykit. Tiesa, gimtojoje šalyje kol kas tik Vilniuje…

Tai… gal pasimatysim? Jau pati noriu būti pakeleiviu…

Naujos Uber kainos – jokia čia paslaptis:

image

Apie pradžią:

Madam Uber, sūrio pyragas ir Joninės

2 komentarai “Madam Uber: I savaitė, stirna, saulėtekiai ir mažesnės kainos

Pridėti Jūsų

  1. Mūsų santykiuose dabar štilis, bet Uberis kaip buvęs meilužis, visada pasiruošęs tęsti santykius :) iš tikrųjų – sunkoka dabar rasti laiko, bet turiu konkrečių planų !

    Patinka

KLAUSAU ĮDĖMIAI, KĄ JŪS GALVOJAT. Rašykit!

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Create a website or blog at WordPress.com | Sukūrė: Anders Noren

Aukštyn ↑